Bekymrende viden som nogen helst vil undgå

Af Poul Bjarne Andersen, Lyngdalvej 63 Grenaa

Hvis du synes at de 210 meter høje vindmøller ved Grenaa havn skal sættes op hurtigst muligt, og det mener nogen, så må jeg fraråde dig at læse følgende beretninger fra læger og vindmøllenaboer:

Hvis man alligevel får kendskab til konsekvenser for naboer der bor for tæt på kæmpevindmøller og du vælger ikke at reagere på det – ja så må det være samme følelse som når en flugtbilist vender det blinde øje til.

Man kan godt misunde den ubekymrethed som mange har opnået ved at undgå viden om de menneskelige omkostninger for vindmøllenaboer, men det bliver virkelig vanskeligt når det berører din egen familie.

Især har de socialdemokratiske politikere vist, at jo mindre man ved om konsekvenserne ved kæmpevindmøller hvor borgerne bor, jo mere bekvemt er det at bevare ubetinget loyalitet til partiets ledelse. Hvis kritikere kommer for tæt på, trækker vi bare ”kortet”, at det er personlig hetz – og så gælder det ikke tænker socialdemokraterne måske.

I lørdags var jeg til et møde med den socialdemokratiske baglandsgruppe på Fasanvej.

Selvom jeg personlig havde en fornemmelse af, at jeg var havnet i løvens hule, må jeg sige, at det var søde og rare mennesker som lyttede til det man sagde, og de fleste af disse socialdemokrater var helt ubekymret ved tanken om at placere disse store vindkraftværker helt tæt på vor by Grenaa, selvom det aldrig før er set, at nogen har fået den tanke at placerer så store testvindmøller så tæt på en større provinsby.

Der kom tanken til mig – havde man dog blot gjort som mange af disse socialdemokrater, aldrig fået eller søgt viden om de konsekvenser som læger og nuværende naboer til kæmpevindmøller beretter om. Hvor ville det hele være meget lettere og uforpligtende, og jeg må indrømme at niveauet af manglende viden om disse konsekvenser var pænt højt, og derfor meget let fortsat at vende det blinde øje til.

Hvis du alligevel har modet til at få mere viden om de dramatiske konsekvenser som mange af byens borgere kan se frem til, så er der oprettet denne hjemmeside hvor du kan få mere viden om de problemer der ikke bliver nævnt at politikere og vindmølleindustrien.

Men ønsker du at undgå bekymrende viden om vindmøllenaboer og lægers advarsler, må jeg anbefale ikke at læse disse dokumenter. Du risikerer også at miste tilliden til vore myndigheder og mange af vore lokale politikere – det er stærkt ubehageligt.

De fleste kommentarer fra borgere der har underskrevet for at støtter kampen mod at gennemføre projektet ved Grenaa Havn siger ”flyt møllerne langt ud på havet” – ja så enkelt er det.

Viste du at:
Det Strategiske Forskningsråd har givet 19,9 millioner kroner til at udvikle en metode, for at undgå lokale protester mod vindmøller. Til sammenligning fik Kræftens Bekæmpelse 1,7 millioner kroner til at registrere nogle gamle undersøgelser, en såkaldt registerundersøgelse, som vil bliver benævnt en sundhedsundersøgelse.