Grenaa Havn opgiver kystnære havvindmøller

Nu opgiver Grenaa Havn de meget omdiskuterede kystnære havvindmøller. Blandt andet fordi der ikke juridisk er dækning for at sætte dem op.

Grenaa Havn opgiver sin ellers storstilede plan om at rejse kystnære vindmøller, der blandt andet skulle have sikret borgerne og virksomhederne billig og miljøvenlig fjernvarme. Projektet som skitseret kunne ikke blive en sund forretning, viser en økonomisk granskning, som havnen har fået lavet.

Efter at have bedt en ekspertgruppe undersøge, om projektet med de kystnære vindmøller hviler på et både teknisk, juridisk og økonomisk solidt grundlag, konkluderer Grenaa Havn nu, at projektet ikke vil kunne give et afkast, der er tilstrækkeligt højt i forhold til markedskravene, skriver havnen i en pressemeddelelse.

Den juridiske gennemgang af projektet viser, at potentielle synergier i forhold til havnearealer og varmeværk ikke er juridisk mulige for Grenaa Havn A/S, står der i meddelelsen.

Derfor opgiver Grenaa Havn nu projektet.

Onsdag 11. januar klokken 19 på Kystvejens Hotel har Grenaa Havn inviteret til borgermøde for at informere om projektet med de kystnære vindmøller. Grenaa Havn fastholder borgermødet, selvom projektet nu er opgivet

Læs hele artiklen her

Pressemeddelelse fra Grenaa Havn

Kilde: Århus Stifttidende