Interessant at Djurs Wind Power blander sig i lokalpolitik

Af Frederik Thøgersen

“Kære kommunalpolitikere i Norddjurs Kommune.

Jeg kunne i Djurslandsposten i denne uge se en annonce fra Djurs Wind Power. Jeg blev noget overrasket og målløs, at en lobbyvirksomhed begynder at blande sig i kommunale sager. Det må de pågældende virksomheder som sådan jo meget gerne hver for sig, men det store problem er jo, at kommunen støtter Djurs Wind Power med mere end en ½ mio. kr. årligt.

Nu begynder det at blive interessant, det vil altså sige at kommunale penge bliver brugt på helsidesannoncer i et af de lokale medier for at understøtte kommunale beslutninger? Ja, man begynder jo at miste modet og ikke mindst tilliden til vores nærdemokrati, når kommunale penge bliver brugt til at fremme dårlige sager i medierne.

Omvendt er det selvfølgelig opløftende, at Grenaa borgerne nu kan se, hvad lokale virksomheder støtter, jeg glæder mig for eksempel til, at de pågældende virksomheder fortæller om deres holdning til lukning af skoler, ældrepleje, samt andre kommunale sager? Dog må jeg fortryde, at jeg selv har brugt et anseeligt beløb på restaurering af mit hus, hos nogle af de virksomheder, som underskriver annoncen. Jeg kan håbe de pågældende virksomheder ikke var klar over, hvad de underskrev og kommer med et dementi, for arbejdet virksomhederne har udført hos min familie, er jeg meget tilfreds med.

Men at de begynder at blande sig i kommunale sager som berører så mange familier i Grenaa by, det er håbløst. Man kan jo håbe, at alle de underskrivende virksomheder har nikket til en annonce, som de ikke har set, og at de derfor alle sammen kommer med et dementi og måske endda en undskyldning, men det er nok for meget at forlange?

Jeg mener at vide, at kommunalbestyrelsen snart skal beslutte om de skal fortsætte den kommunale støtte til Djurs Wind Power, så kan man jo godt forstå de er sådan på mærkerne. Omvendt kan man jo også mene at disse virksomheder sagtens kan finde en ½ mio. kr. selv uden kommunal støtte, for hvis man bruger sin tid på at indrykke annoncer i de lokale medier i stedet for at drive virksomhed, så tyder det jo på, at det går godt, hvilket jo er dejligt.

Det skal dog siges som forsvar for Djurs Wind Power, at borgmesterens måde at drive kommunen på, er via trusler og tvang for at få sine meninger igennem, så hvem ved om direktøren for Djurs Wind Power har fået følgende besked: ” Enten indrykker du en annonce, hvor du lovpriser havvindmøller og kommunens beslutninger, ellers kan I godt glemme alt om tilskud i de kommende år”.

Det vil næsten være for absurd, at have sådanne tanker, men med den borgmester, vi har i Norddjurs, er intet scenarie umuligt at tænke sig.

Jeg håber nogle af politikerne fra kommunalbestyrelsen vil svare på ovenstående indlæg. Det kan endda være borgmesteren selv vil komme til tasterne igen, efter hans seneste indlæg blev skudt ned på tv2oj.

Læs hele artiklen her http://norddjurs.lokalavisen.dk/debat-norddjurs-interessant-at-djurs-wind-power-blander-sig-i-lokalpolitik-/Lokale-nyheder/20160901/laeserbreve/160909911/1462

annonce

annoncefirmaer