Vindmøller er i dag uden støjende gearkasser – sandt eller falsk..?

Fra Miljøministeriets/ Naturstyrelsens propagandablad APROPOS kan man i 2014 læse: ”Mange historier cirkulerer, og svarer ikke til den enorme udvikling, der er sket. Møllerne er uden gearkasser i dag og larmer mindre.

En vigtig nyhed, er den SAND eller FALSK?

FALSK: Dette udsagn fra 2014 er desværre FALSK, og må være et forsøg  på at sløre de virkelige støjproblemer fra kæmpevindmøllerne. Sandheden er, at de møller der stadig opstilles er med gearkasser, selvom man allerede i 2009 lancerede budskabet om de gearløse kæmpevindmøller.

Kan man hjælpe borgerne mod støjproblemet, hvis man kan få dem til at tro, at en af støjkilderne slet ikke er der?

Vi lever jo i år 2015, vi kalder det også oplysningens tidsalder – derfor burde usandheder være vanskelige at slippe ad sted med.

Både vindmølleindustrien og myndigheder har haft succes med at lancere usandheder, og man kan ikke fornægte, at det egner sig til propaganda og manipulation. Miljøministeriets og Naturstyrelsens blad Apropos har undertitlen: Vindmøller – åbenhed, dialog og inddragelse.

Vi må anbefale at indføre begrebet ÆRLIGHED i bladet- det fortjener borgerne – man kan vel godt sige, at det har borgerne krav på, når det er myndighederne der informerer.
Hver gang en usandhed bliver opdaget i denne sag lider tilliden til både vindmølleindustrien og politikere et knæk, – en uheldig udvikling for demokratiet og den gensidige tillid.

/Poul B. Andersen