Borgere i Norddjurs – viden om kæmpevindmøller

Sammenslutningen af “Borgere i Norddjurs – viden om kæmpevindmøller” er for den grønne omstilling, men imod hensynsløs placering af kæmpevindmøller i beboede områder. Vi vil undgå eller begrænse misbrug af de mange milliarder som borgerne hvert år betalet til den grønne omstilling, så vi ikke længere udsætter den ægte grønne omstilling som mange borgere tror de betaler til.

Formålet med denne hjemmeside er at formidle viden om kæmpevindmøller i Norddjurs – viden som projektmagere og nogle politikere,  i Norddjurs Kommune helst vil undgå.
Indholdet vil handle om kommunens sagsfremstilling og konsekvenser for borgerne ved opstilling af store vindkraftanlæg nær beboelse.

Ideen om kæmpevindmøller på land og i vandkanten er drevet af enorme pengestrømme til især projektfirmaer og enkeltpersoner.
De involverede har derfor interesse i, at undertrykke eller fordreje information om de negative konsekvenser, som mange allerede oplever.

Den grønne omstilling er en god og nødvendig sag, men at producere så store mængder vindstrøm, skaber flere problemer end det løser. Vindenergi kan ikke oplagres og er kun til rådighed, når det blæser. Det betyder større afhængighed af udenlandsk forsyning. I Danmark har vi overskredet grænsen for hvor meget vindstrøm vi kan bruge. Opstilling af flere vindmøller vil giver yderligere store tab, og skader den ægte grønne omstilling i Danmark.

Sammen med andre, der er imod disse kæmpe vindkraftanlæg nær beboelse, vil vi Borgere i Norddjurs bidrage med viden til borgere og politikere, – viden der ikke blot understøtter de stærke pengeinteresser.
I det større perspektiv, vil vi gerne bidrage til, at både politikere og borgere ser kritisk på, hvordan vi opnår den grønne omstilling uden at ødelægge danske arbejdspladser og genere borgerne unødigt.

– hvis du ønsker mere information, kontakt Sammenslutninger af Borgere i Norddjurs viden om kæmpevindmøller, e-mail: pba@kaempevindmøller.dk