Nyt stort vindmølleprojekt på vej til Hollandsbjerg

Af Simon Carlson
Energivirksomheden Vattenfall vil sætte 12 nye vindmøller op i Hollandsbjerg Enge ved Ørsted.

Vindmøllerne skal erstatte de 11 møller, der i forvejen står i området, og samtidig bliver placeringen en smule anderledes. Nogle af møllerne kommer således lidt tættere på den del af Randers Fjord, der hedder Grund Fjord.

I de foreløbige skitser af projektet arbejder Vattenfall med væsentligt højere møller i forhold til de nuværende. Det fortæller Esben Baltzer Nielsen, der er head of public affairs & media hos Vattenfall Denmark.

“Vi arbejder med to størrelser på enten 150 meter eller 180 meter. I forhold til de møller, der står der i dag, kan det betyde en fem-dobling af den årlige energiproduktion. Det svarer til, at de 12 møller kan dække strømforbruget i cirka 47.000 husstande,” siger Esben Baltzer Nielsen.

Læs mere her…