Frafald fra Venstres Niels Ole Birk var eneste årsag til, at vindmølleprojektet ved Hevring Ådal fortsat lever

Niels Olle Birk måtte melde forfald til torsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Det blev afgørende for, at vindmølleprojektet ved Hevring Ådal på ny blev sendt i høring

Norddjurs Kommunalbestyrelse er stærkt på vej til at måtte pille de tre planlagte vindmølleprojekter i Hevring Ådal, Søby og Aalsrode af dagsordenen.

Det er den umiddelbare konklusion efter torsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor et snævert flertal på 12 (10 S, 1 SF og 1 V (Lars Sørensen) for og 11 (4 V, 2 S, 2 DF, 1, løsgænger, 1 Enhedslisten, og 1 Konservativ) imod vedtog at sende vindmølleprojektet ved Hevring Ådal endnu en tur i høring hos borgerne.

Endnu en tur som følge af det koks, der pludselig opstod på kanten af juleferien 2015, da Socialdemokratiets gruppeformand Hans Fisker Jensen fandt ud af, at partiet havde indkaldt den forkerte suppleant for inhabile John Saaby Jensen, da kommunalbestyrelsen sendte Hevring Ådalprojektet i høring i november 2015.

Derfor besluttede borgmester Jan Petersen (S) egenhændigt, at sagen skulle gå om efter en såkaldt borgmesterbeslutning i henhold til reglerne i Den Kommunale Styrelseslov.

På torsdagens kommunalbestyrelsesmøde var den erklærede modstander af de tre lokale vindmølleprojekter, Niels Ole Birk, som den eneste forhindret i at at give møde på grund af arbejde.

Det blev afgørende for Hevring Ådalsprojektets foreløbige skæbne, for med et nej fra Niels Ole Birk var forslaget om at sende vindmølleforslaget i fornyet høring faldet på grund af stemmelighed 12-12.

Læs hele artiklen her