Støj fra vindmøller er værre end ventet for nabo

Arne Friis Hansen er nabo til de tre store vindmøller ved Gammelstrup. Han er overrasket over, at støjen er så generende og vil nu have kommunen til at lave en reel støjmåling.

GAMMELSTRUP

»Det er sådan en dyb og monoton lyd: vroom, vroom, vroom. Og den støj er meget værre, end vi havde forestillet os«.

Sådan siger Arne Friis Hansen, der bor med sin familie godt ude på landet mellem Gammelstrup og Sparkær på Enrico Dalgas Vej nummer 9 – godt en kilometer fra de tre store vindmøller, der blev rejst på vindmølleområdet ved Gammelstrup sidste efterår. Vindmøller blev afleveret og kom i drift i november, og de har haft konsekvenser for Arne Friis Hansen.

»Vi er da vrede og bitre over, at stilheden er blevet brudt, og at der er politikere, der har sagt ja til, at det er blevet sådan. Vi er bekymret for, at vores livskvalitet bliver nedsat, for vi er meget glade for at være udenfor, og vi er spændte på, om det her betyder, at vi simpelthen vil holde os mere indenfor for ikke at kunne høre vindmøllerne hele tiden. Og vi er endda så heldige, at vi rent visuelt ikke er generet af møllerne, der er dækket af en række træer. Men så heldige er flere af naboerne jo ikke. Og hvis det bliver sådan til sommer, er det slut med at sove med åbne vinduer, for så får vi ingen søvn,« siger Arne Friis Hansen.

Læs artiklen i Viborg Stifts Folkeblad