Stop Jan Petersens fuglesmækkere

AF LARS KLOTTRUP, MOSEVEJ 1, HEDESKOV, 8410 RØNDE:

“Borgmester Jan Petersen VIL have opsat kæmpevindmøller i kommunen. Der bliver derfor gået stille med dørene om alle de fugle og flagermus, der bliver dræbt af vindmøller. Det skulle jo nødigt hedde sig, at vindmøller er fuglesmækkere, vel?

Den officielle holdning i Danmark er, at ”fuglene undviger vindmøller”, som det hedder i Naturstyrelsens undersøgelse. Facts er, at undersøgelser i bl.a. Tyskland viser, at tusinder af fugle og flagermus hvert år falder som bytte for fuglesmækkerne.

Det er selvfølgelig ikke noget imod de mange fugle, der hvert år dræbes i trafikken. Men det vækker bekymring hos de tyske myndigheder, at rovfugle som den truede Røde Glente tilsyneladende er de mest udsatte for kollision med kæmpevindmøller.

Men ingen bekymring hos Solkongen i Norddjurs, Borgmester Jan Petersen. Vi SKAL have vindmøller, uanset naboer, fugle, flagermus og andet stads. Der står godt nok i VVM-redegørelsen for Søby-vindmøllerne, at området huser en del af den sjældne Rød Glente, som kæmpevindmøllerne er særligt slemme til at smække.

Men ikke et ord om fuglesmækkere fra Solkongen. Kommunalbestyrelsen har bare at rette ind. Norddjurs SKAL have kæmpevindmøller, koste hvad det vil. Om så Kommunalbestyrelsen skal tage beslutningen med bind for øjnene og fingrene i ørerne, så SKAL der stemmes ja.

Siger Jan Petersen i hvert fald.

De, der har sat sig ind i sagerne og set lige igennem de officielle danske bortforklaringer, siger NEJ til Jan Petersens fuglesmækkere.

Spørg dine kommunalpolitikere om de har forstået, at vindmøller er fuglesmækkere. Og giv dem 7 andre grunde til, at de skal stemme NEJ til kæmpevindmøller i Norddjurs: Naboerne, dyrelivet, landskabet, der er ikke brug for flere vindmøller, de underminerer den grønne omstilling, de indeholder snydesoftware og flere vindmøller bringer forsyningssikkerheden i fare.

Stop Jan Petersens fuglesmækkere. Gør en ende på Solkongens enerådighed.”