Havvindmølleprojekt – der er noget som ikke stemmer, Jan Petersen

Af Chris B. Rasmussen, Stensmarkvej 18, Grenaa

“I debatindlæg i Lokalavisen føler borgmesteren sig angrebet personligt, idet der i flere indlæg er anvendt ord som enevældig og manipulerende. Når man har set det indslag, der blev vist på tv2 Østjylland  29. august 2016, må jeg jo desværre konkludere, at det åbenbart ikke er noget, der er grebet ud af den blå luft.

Det vil jeg dog ikke grave videre i, idet jeg har en stærk fornemmelse af, at det skal andre nok klare. Til gengæld har jeg noteret mig, at borgmesteren i debatindlægget skriver, at Energistyrelsen og Naturstyrelsen med stor sandsynlighed vil fraråde en sydligere placering end den havnen arbejder på og at din vurdering var, at et langt undersøgelsesarbejde med de varslede problemer, alene ville betyde, at projektet ikke kunne komme i gang foreløbig, og at den udenlandske virksomhed, der måske ad åre ville etablere sig på Grenaa Havn, ville være sejlet til en anden destination.

Jeg er vidende om, at havnen i mindst 10 måneder har haft en ansøgning om tilladelse til opstilling af vindmøller liggende hos Energistyrelsen (sjovt nok må den jo være indsendt, inden henvendelsen fra den udenlandske virksomhed er modtaget) og formodentlig også Naturstyrelsen, ja så syntes jeg jo nok, at der burde have været rigelig med tid til både at undersøge alternative placeringer og til at inddrage de andre politiske partier i ordentlig tid. Som menig lytter til kommunalbestyrelsesmødet  23. august 2016 var det min klare opfattelse, at henvendelsen fra den udenlandske virksomhed var ganske ny, og at det var bidende nødvendigt at presse beslutningen om de kystnære testvindmøller igennem til videre behandling af Grenaa Havn. Som jeg ser det, er der noget i denne sag der ikke stemmer.

På kommunalbestyrelsesmødet fremturede borgmesteren også med, at en havn skal være aktiv og en havn skal gerne larme. Jeg er helt enig heri, så længe de virksomheder, der befinder sig på havneområdet, overholder gældende støjgrænser. De 3 testvindmøller, der skal købes og opstilles af ”vores havn”, skal jo netop ikke placeres på havneområdet, men derimod nord for havnen, hvorved der skabes et nyt kæmpe område med nye støjkilder, der vil være vedvarende døgnet rundt, året rundt og jeg kan ikke se, at denne aktivitet har noget som helst at gøre med havnedrift.”

Læs debatindlægget her http://norddjurs.lokalavisen.dk/debat-norddjurs-havvindmoelleprojekt—der-er-noget-som-ikke-stemmer-jan-petersen-/Lokale-nyheder/20160831/laeserbreve/160839764/1462