Fra Guldkysten til vindmøllehelvede

 AF TRINE OG FREDERIK THØGERSEN, STENSMARKVEJ 16A, 8500 GRENAA:

“Som beboer på Stensmarkvej var det en sorgens dag til kommunalbestyrelsesmødet 23. august. Et flertal i Norddjurs Kommunalbestyrelse med Socialdemokratiet i spidsen fik trumfet en godkendelse igennem om kystnære havvindmøller i Ålebugten. På Stensmarkvej og Fornæsvej samt sommerhusene i strandkanten nord for havnen tæller vi 24 husstande altså cirka 50-60 borgere i Norddjurs, som vil få deres liv ødelagt af disse havvindmøller. Vindmøllerne vil have en afstand på 850 meter til nærmeste bebyggelse, hvilket er ingenting, når man tænker på møllernes størrelse på 210 meter høje.

Før i tiden kaldte Gert Skou (tidligere Grenaa borgmester (A), red.) området langs Stensmarkvej for Guldkysten, og det var her, man skulle trække nye borgere til Norddjurs (dengang Grenaa Kommune). I dag har kommunen valgt at gå en anden vej, nemlig at ødelægge det for de eksisterende beboere. Borgere som tæller flere virksomhedsejere i Grenaa. Tæller deres arbejde ikke i forhold til jagten på en måske kommende virksomhed?

Naturen omkring nordstranden er unik, og mange Grenaa borgere bruger området til at gå ture, derudover er det også et yndet udflugtsmål for turister. Selvom Lars Pedersen (socialdemokratisk byrådsmedlem) mener, at mange vil valgfarte til for at se på møllerne, tvivler jeg meget på den påstand. Det var nok sagt i sjov, men for de borgere som bliver berørt, er det ikke for sjov og er nok mere et udtryk for den ligegyldige holdning som hele den socialdemokratiske gruppe har overfor borgerne langs Stensmarkvej. Vi må vige for den måske kommende virksomhed…

Det er skræmmende som beboer på Stensmarkvej at være vidne til den arrogance og ligeglade holdning til eksisterende borgeres ve og vel. Det er ikke ”kun” borgerne på Stensmarkvej som bliver berørt af de 210 meter høje vindmøller, dette vil have vidtrækkende konsekvenser for borgerne i Grenaa by, samt turisterne som kommer og besøger vores dejlige område.”