Dyrene lyver ikke…

Kaj Bank & Ib Nielsen fortæller om hvordan opsætning af kæmpevindmøller tæt på deres minkfarme ændrede deres og dyrenes liv.

Kan Bank fortæller:

“Jeg glemmer aldrig den første nat vindmøllerne blev sat igang…over 30.000 dyr gik amok (0:34)

Over 33% af tæverne bliver ikke drægtige… over 21% aborterede deres hvalpe  (1:33)

Det værste af det hele – det kommer nu… – Der blev født så mange misdannede fostre derude, som I kan se på billedet – med ganespalte, åben maveregion, hvalpe uden ben, hvalpe uden hud, hvalpe der er født med 3 ben (2:10)

Når dyr kan, så kan mennesker også…. det er fakta, 2 år i træk har de dyr vist det… (3:00)

Viborgs Borgmester var nede og besøge mig, da de kørte hjem så spurgte jeg, hvad vil I hjem og sige nu? – Vil I hjem og sige ja til vindmøller – eller hvad vil I?
Samtlige byrådpolitikere, de sagde en ting – Nej, det her det kan vi ikke byde vores borgere (3:10)

Knud Nielsen (S) fra Byrådet i Herning –  har været med til at sige ja, til alt det her – han har også været derude ved mig, og han sagde 3 ord:

“Jeg har sagt ja til det her, det skulle jeg aldrig have sagt ja til” (3:40)

Den hvalp i ser her – den har 3 ben – Det I ser her, det er Jeres børnebørn – det er Jeres oldebørn – det er ikke at spøge med det her… (4:00)

“Jeg fik selv chokket for 3/4 år siden – der var det mig selv det gik ud over. Jeg har været på hjerteafdelingen 2 gange, jeg har været hos arbejdsmedicinsk klinik, min egen læge, og idag har jeg fået den besked: Flyt væk derfra – hvis ikke du flytter væk derfra, så dør du (4:45)

 

af Lars Fogh Iversen