Er støjen fra en vindmølle mindre end støjen fra et køleskab?

Vestas’ selvmål

DEBATINDLÆG 28.06.2013

I sidste uge kunne man i JyllandsPosten læse, at Vestas går til angreb på vindmøllemodstandere med en verdensomspændende kampagne, som skal »erstatte sejlivede myter og usandheder om vindenergi med dokumenterede fakta«. Kampagnen har fået det velklingende, men også forpligtende navn ”Act on Facts”. Når det drejer sig om fakta, er kampagnen desværre kommet rigtig skidt fra start. Et af kampagnens store emner er støj, og Vestas fortæller, at støjen 400 meter fra en vindmølle er mindre end støjen fra et gennemsnitligt køleskab.

Det er nok de færreste naboer til vindmøller, der kan genkende sammenligningen, og det er da også det rene vrøvl.

En vindmølle udsender flere millioner gange så meget støj som et køleskab, og selv på 400 meters afstand larmer vindmøllen meget mere end et køleskab.

Se artiklen…